Veelgestelde vragen

Welke cartridges komen in aanmerking voor het Cartridge Recyclage Programma?

Recyca haalt alle lege cartridges op. Er wordt echter een onderscheid gemaakt tussen virgins en non-virgins. Virgins zijn originele, herbruikbare en onbeschadigde cartridges. Enkel deze types zijn vergoedbaar. Vraag hier onze vergoedingenlijst. De non-virgins worden door ons kosteloos opgehaald doch zonder vergoeding. Let wel: een ophaling gebeurt pas gratis vanaf er 20 vergoedbare types (zie lijst) in een ophaling zitten, en er een gezonde verhouding zit tussen vergoedbare en overige.

Zijn er verder verplichtingen voor onze vereniging?

Neen, Recyca engageert zich tot het kosteloos ophalen van uw lege cartridges zonder verdere aankoopverplichtingen.

Wat gebeurt er met onze cartridges?

Uw cartridges worden allereerst gecontroleerd op beschadigingen en nadien door ons verkocht aan erkende reconditioneringsbedrijven in het binnen- en buitenland. Deze bedrijven demonteren de toners en vervangen eventueel onderdelen. Nadien worden de hervulde cartridges terug op de markt gebracht onder een gecommercialiseerd label en gaan zij een tweede leven tegemoet. De niet bruikbare goederen worden verder in de recyclage cyclus ingebracht en volledig verwerkt tot grondstof.

Wanneer worden onze lege cartridges afgehaald?

Dit gebeurt in samenspraak . Wanneer u vermoedt dat u voldoende cartridges heeft verzameld, vult u best ons ophaalformulier in. Wij contacteren u dan zo spoedig mogelijk om een datum van afhaling af te spreken of om de collect even samen te bespreken.

Op welke wijze wordt mijn vereniging vergoed?

Nadat wij uw cartridges hebben opgehaald en gecontroleerd, zenden wij u een wat-te-facturerenlijst met daarin een duidelijk overzicht van de door u overgedragen cartridges en de daarbij horende vergoedingen. Op basis van deze lijst kan u ons een betalingsverzoek opmaken. Wij betalen binnen de 30 dagen.

Wat zijn virgin cartridges?

Een virgin is een originele cartridge van de 'grote' merken (bv. HP, Canon, Lexmark/IBM, Panasonic, Ricoh, Oki... ) Daarboven mag deze cartridge nog niet gerecycleerd of beschadigd zijn. Voor  vele virgins geven wij een vergoeding. 

Is er een minimum aantal cartridges per afhaling vereist?

Afhalen is voor ons pas interessant vanaf 20 vergoedbare cartridges (virgins) per afhaling. Levert u minder aan dan vervallen de vergoedingen. Er worden ook geen vergoedingen betaald voor sterk vervuilde verzameldozen.

Hoe kan ik meewerken aan het 'Cartridge Recyclage Programma'?

Heel eenvoudig. Schrijf u hier in , Wij nemen nadien met u contact op om samen dieper op de materie in te gaan, we bespreken de verdere modaliteit enz….

Hoelang ben ik verbonden door het 'Cartridge Recyclage Programma'?

U neemt geheel vrijblijvend deel aan dit programma en u kan ten alle tijden uw deelname stopzetten. Maar denk eraan: het milieu neemt ook geen pauze!

Mijn vraag staat niet in deze FAQ-lijst vermeld.

Geen nood. U kan een vraag stellen via het contactformulier.

Go to top