Veelgestelde vragen

Welke cartridges komen in aanmerking voor recyclage?

Recyca haalt alle lege cartridges op (toners, inkjets en tonerflessen) maar geen afvalbakjes/waste bins. Er wordt echter een onderscheid gemaakt tussen virgins en non-virgins. Virgins zijn originele, herbruikbare en onbeschadigde cartridges. Een aantal van deze types zijn zelfs vergoedbaar. Vraag hier onze vergoedingenlijst. De non-virgins vergoeden we niet, maar worden door ons kosteloos opgehaald in combinatie met minstens 20 vergoedbare cartridges. Non-virgins alleen worden niet gratis opgehaald. 
Let wel: een ophaling gebeurt gratis van zodra er een gezonde verhouding zit tussen vergoedbare cartridges en overige.

Wat mag er in de inzameldozen en wat niet?

In onze inzameldozen mogen inktpatronen (kleine patroontjes gevuld met inkt) , toners ( cassettes gevuld met tonerpoeder) en tonerflessen ( plastieke flessen te vinden in kopieertoestellen). Afvalbakjes of waste bins mogen niet verzameld worden in onze dozen. Recyca haalt deze niet op omdat ze niet recycled kunnen worden 

Welke ICT-materialen kan ik laten ophalen?

Naast lege cartridges kan u ook bij Recyca terecht met uw oud en/of defect ICT-materiaal. Wij onderscheiden en verwerken 4 aparte stromen. Voor meer info kan u ons steeds vrijblijvend contacteren.

Zijn er verder verplichtingen voor ons bedrijf?

Neen, Recyca engageert zich tot het kosteloos ophalen van uw lege cartridges zonder verdere aankoopverplichtingen, zolang er wordt voldaan aan de gemaakte afspraken. (De aangevraagde hoeveelheid klopt met de op te halen hoeveelheid, uw materiaal staat netjes klaar en voorzien van de juiste documenten die wij u bezorgen.)

Wat gebeurt er met onze cartridges?

Uw cartridges worden gecontroleerd op beschadigingen en nadien door ons verkocht aan erkende reconditioneringsbedrijven in binnen- en buitenland. Deze bedrijven demonteren de cartridges en vervangen eventueel onderdelen. Nadien worden de hervulde cartridges terug op de markt gebracht onder een gecommercialiseerd label en gaan zij een tweede leven tegemoet. De niet-bruikbare goederen worden verder in de recyclage-keten volledig verwerkt tot grondstoffen.

Wat gebeurt er met ons oud en/of defect ICT-materiaal?

Het opgehaalde ICT-materiaal wordt door ons per stroom gesorteerd en verkocht aan erkende recyclers. Dankzij verfijnde en continu evoluerende processen verdwijnt uw afgedankt ICT-materiaal niet op de vuilnisbelt, maar worden de onderdelen vrijwel compleet verwerkt tot nieuwe producten.

Wanneer worden onze lege cartridges afgehaald?

Dit gebeurt standaard binnen de 7 werkdagen, of volgens afspraak. Wanneer u voldoende materiaal heeft verzameld, vult u best ons ophaalformulier in. Wij contacteren u dan zo spoedig mogelijk met verdere details.

Op welke wijze wordt mijn bedrijf vergoed?

Nadat wij uw cartridges hebben opgehaald en gecontroleerd, zenden wij u een wat-te-facturerenlijst met daarin een duidelijk overzicht van de door u geleverde cartridges en de daarbij horende vergoedingen. Op basis van deze lijst kan u ons factureren. Wij betalen uw factuur binnen de 30 dagen. Let wel: voor verwerkte ophalingen met een totale waarde van minder dan 5 EUR kan Recyca geen vergoeding betalen.

Wat zijn virgin cartridges?

Een virgin is een originele cartridge van de 'grote' merken (bv. Brother, HP, Canon, Lexmark, Panasonic, Ricoh, Oki... ) Bovendien mag deze cartridge nog niet gerecycleerd of beschadigd zijn. Voor een aantal virgins geven wij een vergoeding.

Is er een minimum aantal cartridges per afhaling vereist?

Afhalen is voor ons pas interessant wanneer u zich houdt aan de eerder gemaakte afspraken. Levert u minder aan dan vervallen de vergoedingen. Er worden ook geen vergoedingen betaald voor sterk vervuilde verzameldozen.

Hoe kan ik mijn lege cartridges en oud ICT-materiaal laten recycleren?

Heel eenvoudig. Schrijf u hier in, wij nemen snel met u contact op.

Hoelang ben ik verbonden aan jullie service?

U maakt geheel vrijblijvend gebruik van onze service en u kan te allen tijde uw deelname stopzetten. Maar denk eraan: het milieu neemt ook geen pauze!

Mijn vraag staat niet in deze FAQ-lijst vermeld.

Geen nood. U kan een vraag stellen via het contactformulier.

Go to top