De Cliniclowns

De cliniclowns brengen afleiding en plezier aan kinderen die door ziekte of een handicap in een ziekenhuis verblijven en daardoor weinig of geen contact kunnen hebben met hun eigen leefwereld. Door middel van improvisatie proberen de clowns binnen de vier muren van een ziekenhuiskamer deze leefwereld weer wat op te roepen en op die manier wat afleiding te bieden.
 
Voor de clowns is ieder kind uniek en het clownsspel wordt dan ook volledig afgestemd op het karakter en de fantasiewereld van het kind.
 
Ziek zijn is niet prettig, erg ziek zijn is oneerlijk, erg ziek zijn en in het ziekenhuis moeten blijven is voor iedereen die dit meemaakt hard, maar voor een kind nog het meest.
 
Door hun jarenlange ervaring kennen onze clowns deze gevoelens als geen ander en dat is dan ook hun motivatie om wat troost maar vooral plezier en ontspanning aan de kinderen te schenken.
 
De cliniclowns doen dit werk nu bijna 20 jaar en al die tijd zonder enige vorm van subsidiëring. Elke vorm van ondersteuning is dan ook broodnodig om het werk van de clowns te kunnen blijven verderzetten. Bedankt voor uw steun!
 
Bezoek de website van de Cliniclowns voor meer info.
 
Go to top