Canisha VZW

Identiteit

Canisha VZW is een erkende en door de Vlaamse overheid gemachtigde vereniging die assistentiehonden opleidt.

Canisha VZW is geaccrediteerd lid van ADEu (Assistance Dogs Europe) en ADI (Assistance Dogs International) en lid van BADF (Belgian Assistance Dog Federation).

Het bestuurs- en trainersteam bestaat uit een groep enthousiaste en bekwame medewerkers waaronder enkele ervaringsdeskundigen met een beperking.

Doel

Canisha VZW heeft als doel de autonomie, zelfredzaamheid en re-integratie van mensen met een zichtbare en niet-zichtbare beperking te vergroten zonder daarbij te discrimineren. Wij doen dit door goed opgeleide assistentiehonden gratis ter beschikking te stellen van aanvragers en willen daarbij een breed aanspreekpunt vormen voor hen.

Wij staan in voor de volledige opleiding vanaf de aankoop van de pup en de levenslange follow-up van verschillende types assistentiehonden:

  • Hulphonden voor aanvragers met een motorische beperking
  • Autismehonden voor personen met ASS
  • Instellingshonden (woon en zorgcentra, psychiatrische instellingen,…)

Voor Vlaanderen exclusieve niche:

  • Hoorhonden voor aanvragers met een auditieve beperking

Canisha VZW fungeert als spreekbuis bij het ruime publiek:

  • Het belang van assistentiehonden aantonen bij de bevolking d.m.v. visibiliteit, voordrachten en demo’s
  • De wetgeving rond recht op toegang voor assistentiehonden onder de aandacht brengen

Waarden

De sector waarin Canisha VZW actief is, gaat inherent gepaard met een sterk maatschappelijk gevoel waarbij menselijkheid en flexibiliteit een belangrijke rol spelen.

Bij Canisha VZW staan kleinschaligheid en maatwerk centraal. Bij elke opleiding en begeleiding houdt ons team rekening met de mogelijkheden en de noden van zowel de aanvrager als de hond. In deze professionele en eerlijke benadering stellen wij het algemeen welzijn van en de harmonie tussen mens en dier centraal. Zo vormen zij steeds een onafscheidelijk duo.

Bezoek de website van Canisha voor meer info.
 
Go to top