Family Box wint Beste Innovatie/Milieuproject

Bergen, 18 juni 2015 – Tijdens de algemene vergadering op 18 juni in het MICX congrescentrum te Bergen, heeft FEBEM de laureaten voorgesteld van de allereerste editie van de FEBEM Awards.

Waarom deze FEBEM Awards? “Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een dagelijkse gewoonte in onze sector. En dat willen we de buitenwereld tonen. Via de FEBEM Awards willen we leden die innoveren, of die een positieve invloed uitoefenen op maatschappij, milieu of veiligheid, aanmoedigen en belonen”, verduidelijkt Werner Annaert, Algemeen Directeur van FEBEM.

Beste Innovatie/Milieuproject: Indaver en RECYCA

Binnen de categorie Beste Innovatie/Milieuproject, vielen twee laureaten in de prijzen. Indaver overtuigde met zijn Molecule Management, waarbij waardevolle grondstoffen zoals zoutzuur, ijzeroxide en palladium uit afval worden gewonnen. De jury prees het innoverend karakter en de reële meerwaarde van deze innovatie.

De tweede award was bestemd voor RECYCA, dat een project rond Afgedankte Elektrische en Elektronische Apparaten (AEEA) op poten zette. Want hoewel ze een waardevolle bron voor recyclage vormen, worden AEEA maar in beperkte mate ingezameld. De ‘Family Box’ van RECYCA is een doos waar tot 25 kg AEEA in verzameld kunnen worden. De doos wordt door RECYCA opgehaald, waarna de AEEA aan diverse bedrijven worden geleverd die zorgen voor de recyclage.

Beste Sociaal Initiatief: Bruco Containers

Bruco Containers wint de FEBEM Award in de categorie Beste Sociaal Initiatief. Het bedrijf stelt personeel tewerk uit verschillende culturele achtergronden, en weet daar op een positieve manier mee om te gaan. Zo werd er een peter/meterschapopleiding georganiseerd, waardoor ervaren personeelsleden beter in staat zijn om nieuwe krachten op te vangen en te begeleiden.

Beste Veiligheidsproject: Veolia

‘REACT’ van Veolia wist de FEBEM Award voor het Beste Veiligheidsproject in de wacht te slepen. REACT staat voor een totaalaanpak die veilig gedrag beloont en die elke werknemer betrekt in het veiligheidsprogramma. Verder moedigt REACT aan om inbreuken meteen aan te pakken, om veelvuldig te communiceren over veiligheid. Tenslotte worden er ook regelmatig veiligheidsrondes georganiseerd.

 

Lees het volledige artikel, en de motivatie van de jury in THE FEBEM TIMES 05/2015.

Go to top