Verenigingen - Lege Cartridges

In België worden elk jaar naar schatting meer dan acht miljoen printercartridges verbruikt: een aantal dat jaar na jaar toeneemt.

Heel veel lege cartridges

Wat gebeurt er met deze massa? Grotere bedrijven spreken over het algemeen een erkende ophaler aan om deze afvalstroom te laten verwerken. Kleine bedrijven en particulieren hebben echter meestal geen oplossing en werpen hun lege inktpatronen eenvoudigweg in de vuilnisbak. Het goede nieuws is dat verenigingen een belangrijke schakel kunnen vormen in het inzamelproces. Ze zorgen ervoor dat duizenden kilo's niet afbreekbaar afval op een zinvolle manier worden herbruikt.

Vergoeding voor lege cartridges!

We roepen daarom alle milieubewuste verenigingen op om aan onze inzamelactie deel te nemen! Recyca heeft een uitgebreid collectieprogramma uitgewerkt, speciaal gericht op verenigingen. De school krijgt via deze actie de mogelijkheid zich op een verantwoordelijke manier in te zetten voor het milieu en daar financieel voor beloond te worden.

Vergoeding voor ICT-materiaal

Wist u trouwens al dat u ook een aardige vergoeding kan ontvangen voor klein ICT-materiaal... dat op school en thuis stof ligt te vergaren? Breidt vanaf nu dus uw inzamelproject uit met ICT-materiaal en wordt extra beloond!

Volg even onze rondleiding en ontdek de voordelen van het "Cartridge Recyclage Programma" voor verenigingen.

Go to top