Scholen - ICT-materiaal

Europa legt doelstellingen op aan haar lidstaten. Uiteraard ook aan ons land. Uit onderzoek blijkt dat ons land nog ver van de gestelde doelstellingen verwijderd is en daarom heeft de overheid een wettelijk kader gecreëerd. Via het sociale netwerk van scholen, het verenigingsleven, het bedrijfsleven, enz. wordt het nu mogelijk gemaakt om zeer actief kleine apparaten in te zamelen. De wetgever heeft hieromtrent wel enkele duidelijke voorwaarden gesteld. 

  • Een school mag 2x per jaar een inzamelweek van 7 opeenvolgende kalenderdagen organiseren
  • Een school zamelt klein ICT-materiaal in.
  • De ophaling moet uitgevoerd worden door een erkend bedrijf. (Recyca)

Klein ICT-materiaal is alom tegenwoordig. Elk gezin heeft wel wat oud klein ICT-materiaal in huis liggen. Denk even na: hoeveel kabels, gsm's, adapters, onderdelen van computers, iPods, iPads, modems, routers,... heeft u zelf in allerlei lades, in de kast of op zolder liggen? Tellen we de hoeveelheden van alle Belgische gezinnen samen, dan spreken we over een hallucinante hoeveelheid. Het gekke is dat die toestellen in onze lades blijven liggen. Vaak vele jaren. Dankzij het nieuwe wettelijke kader kunnen scholen en verenigingen nu actief helpen deze massa te verzamelen en in te leveren. Zo kunnen we er eindelijk voor zorgen dat deze producten worden ingezameld en de grondstoffen gerecupereerd.

Motiveer daarom uw leerlingen en hun ouders om naast lege cartridges ook kabels in te zamelen en/of organiseer als school twee inzamelweken 'ICT-materiaal' per jaar. Recyca beloont u er financieel voor.

Om de communicatie naar uw netwerk te vergemakkelijken stellen wij u promotools ter beschikking. Indien u extra informatie wenst over het ophalen van afgedankt ICT-materiaal, kunt u mailen via backoffice@recyca.be of bel ons op +32 3 380 00 10. Wij zoeken graag samen met u naar de gepaste oplossing.

Go to top