Greyhounds In Nood

VZW Greyhounds In Nood Belgium is de eerste organisatie in België die zich om het leed van de Spaanse windhonden bekommert. De VZW ondersteunt en financiert in Spanje verschillende initiatieven en projecten die windhonden en galgo's helpen nadat ze aan een gruwelijke dood ontsnapt zijn.

 
De doelstelling van de organisatie is drieledig:
 
  • Door middel van adopties proberen wij een zo groot mogelijk aantal honden uit de Spaanse hel weg te halen en een goede toekomst hier in België te geven. Wij kunnen met trots zeggen dat wij tot op heden aan meer van 2500 windhonden een definitieve, liefdevolle thuis geboden hebben.
  • Hulpverlening: Daar waar de nood het acuutst is, in Spanje dus, hebben wij onze eigen kliniek, waar wij de ergste gevallen onmiddellijk de nodige medische zorgen kunnen toedienen. Bovendien werken wij nauw samen met betrouwbare Spaanse organisaties, die ons problemen in-the-field melden en die de honden een tijdelijke opvang verstrekken.
  • Doordat de naam van onze organisatie sinds jaren garant staat voor haar correcte manier van handelen, hebben wij van heel wat mensen het nodige respect afgedwongen. Hierdoor kunnen wij op diplomatieke weg proberen de problemen aan de basis aan te pakken. Via lobbyen, internationale samenwerking met andere organisaties, petities e.d. kunnen wij druk uitoefenen, waardoor we op termijn hopen een eind te maken aan zware wantoestanden.
 
Door de jaren heen zijn wij erin geslaagd onze organisatie grondig te structureren: wij hebben een netwerk van vaste, betrouwbare en gemotiveerde medewerkers opgebouwd. Iedere medewerker heeft zijn eigen bevoegdheden. Door het delegeren van bepaalde taken kunnen mevr. Broeders de presidente en oprichtster en haar echtgenoot zich bezighouden met zaken die hun persoonlijke aandacht vereisen en zo de efficiëntie van de organisatie verhogen. Bovendien heeft VZW Greyhounds in Nood Belgium eigen vervoer om, eender waar, eender wanneer, honden op een verantwoorde en comfortabele manier af te halen. Voor verzwakte dieren is een lange reis uiterst vermoeiend, maar in onze perfect ingerichte vervoermiddel wordt het stresslevel gedurende deze reis tot een minimum herleid.
 
Een extra troef is de steun van vele publieke personen, waardoor we massaal media-aandacht krijgen en de problemen kunnen bekendmaken.
 
Wij hebben op vandaag 2000 leden, waardoor wij heel wat gewicht in de schaal kunnen leggen bij onderhandelingen.
 
Voor meer informatie over Greyhounds In Nood Belgium, kan u terecht op de website.

 

Go to top